Loading...
Beste Biersommelier van Nederland2018-07-06T12:23:59+00:00

Nederlands Kampioen Biersommelier!

Nederlands Kampioen Biersommelier

Super! Meedoen aan het 1e Nederlands Kampioenschap Biersommeliers, en dan gewoon winnen! Ik ben er nog steeds een beetje beduusd van, maar ook heel trots en vol energie. Ik ben al jaren bezig met bier. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed zeg maar. Vrienden en familie (en collega’s) weten dat het niet altijd makkelijk is om zelfstandig te werken als Biersommelier. Ik heb het altijd belangrijk gevonden om mijn instinct te volgen en te doen wat ik leuk vind. Voor mij is het overbrengen van mijn passie, kennis en enthousiasme voor bier op anderen altijd een persoonlijke missie geweest. Dan is deze titel echt een geweldige opsteker en een hele prettige erkenning voor mijn werk! Iedereen bedankt voor de support > jullie zijn nog lang niet van me af!

Meer info over het NK, de wedstrijd en de uitslagen kun je lezen in het persbericht hiernaast. Nieuwsgierig naar mijn werk? Ga naar Home

PERSBERICHT 

Beste Biersommelier van Nederland: Pepijn van der Waa van BrewTaste

Amsterdam, 4 juli 2018 – Pepijn van der Waa, oprichter van BrewTaste en sinds 2014 zelfstandig en onafhankelijk biersommelier, mag zich ‘de Beste Biersommelier van Nederland’ noemen. Hij won de titel tijdens het Nederlands Kampioenschap Biersommeliers georganiseerd door Het Nederlands Gilde der Biersommeliers.

Eerste kampioenschap

Tweeëntwintig kandidaten streden om de titel tijdens de eerste editie van het NK Biersommeliers. Uitsluitend gediplomeerde biersommeliers uit Nederland kwamen in aanmerking voor deelname. Deze groep specialisten is nog klein, maar groeit de laatste jaren gestaag. Inmiddels staat de teller op meer dan 150 bierexperts die zich officieel biersommelier mogen noemen. De tweede en derde plek ging naar respectievelijk Dennis Kort uit Eindhoven en Hubert Hecker uit Nijmegen.

Wedstrijd

De verschillende deelnemers werden tijdens de verkiezing getest op het herkennen van smaakafwijkingen, het herkennen van verschillende bierstijlen en hun theoretische kennis. De vijf beste deelnemers presenteerden vervolgens hun vaardigheden voor een vakjury en het publiek. De jury bestond onder andere uit Henri Reuchlin (mede-oprichter StiBON), Luc De Raedemaeker (organisator Dutch Beer Challenge en Brussels Beer Challenge), Gerard van den Broek (meesterbrouwer Hertog Jan) en Rianne Joosse (voorzitter Bierconsumentenvereniging PINT).

De finale

In de laatste ronde werden de vijf finalisten beoordeeld op correcte serveertechniek, uitleg over het bier, smaak en aroma’s van het bier en presentatievaardigheden. Na een zinderende eindstrijd mocht Pepijn van der Waa (31 jaar) de felbegeerde titel in ontvangst nemen; “De wedstrijd was echt spannend. Het niveau ligt hoog en ik heb veel lof voor de organisatie en alle deelnemers”.

BrewTaste

Pepijn van der Waa richtte in 2012 BrewTaste op. Hij geeft bieradvies, organiseert proeverijen en evenementen en geeft biertrainingen voor de horeca. Volgens van der Waa is er in de afgelopen tien jaar veel veranderd in de Nederlandse biercultuur. Er is nu meer aandacht voor bier als volwaardig product en het aanbod is enorm gegroeid. Ook de gastronomische potentie van bier wordt steeds meer op waarde geschat. “Ik heb het overbrengen van mijn passie, kennis en enthousiasme voor bier altijd als grootste persoonlijke missie gezien. Ik ben er trots op dat ik hier, als winnaar van het NK Biersommeliers, erkenning voor krijg.”

Als winnaar zal Pepijn van der Waa, samen met de nummers 2 en 3, Nederland vertegenwoordigen op het WK Biersommeliers dat in 2019 plaatsvindt in Venetië.

—————————EINDE PERSBERICHT———————–

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en beeldmateriaal over BrewTaste of het NK Biersommeliers kunt u contact opnemen met:

Pepijn van der Waa, 06-52518446, [email protected], www.brewtaste.nl

Frans Ruiter, 06-28945451, [email protected]

Uwe Kalms, 06-24147747, [email protected]