Over Pepijn & BrewTaste

Pepijn van der Waa is een van de eerste gediplomeerde biersommeliers van Nederland. Zijn bedrijf BrewTaste is opgericht in 2013.
In 2018 won hij de titel ‘Nederlands Kampioen Biersommelier’.

Over Pepijn & BrewTaste

Pepijn van der Waa is een van de eerste gediplomeerde biersommeliers van Nederland. Zijn bedrijf BrewTaste is opgericht in 2013. In 2018 won hij de titel ‘Nederlands Kampioen Biersommelier’.

pepijnvanderwaa profile

Pepijn van der Waa

Winnaar NK Biersommeliers 2018

Van jongs af aan heb ik een voorliefde voor lekker eten, drinken en koken. Geïnspireerd door mijn studie aan de Hoge Hotelschool Maastricht, ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de wereld van het bier. In 2014 heb ik besloten om van bier mijn beroep te maken. Ik begon met de (toen net gestarte) opleiding voor Biersommelier. Samen met een select gezelschap van andere vakidioten werd ik een van de eerste gediplomeerde Biersommeliers van Nederland.

Ik mag elke dag met mijn passie voor bier aan de slag en daar ben ik hartstikke trots op. Mijn missie? Zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de diversiteit en de kracht van bier. Ik neem je graag mee op reis door de wereld van bier!

Van afwasser tot biersommelier

Ik ben in 1986 geboren in Amsterdam, midden in de Nieuwmarktbuurt. Op mijn 15e kreeg ik mijn eerste horeca-baantje en dat virus heeft me nooit meer losgelaten.

Tijdens mijn tijd aan de Hogere Hotelschool in het bourgondische Maastricht maakte ik voor het eerst kennis met speciaalbier. Er ging een wereld met boeiende smaken voor me open en ik ging me steeds meer verdiepen in dit mooie product. Mijn echte bieravontuur begon in 2010 als barkeeper bij Bierproeflokaal ‘In de Wildeman’ in Amsterdam. Het fundament voor mijn bierkennis en -ervaring liggen hier.

Werken met bier- en horecaprofessionals is fantastisch en uitdagend. Maar ook het presenteren van een mooie proeverij voor liefhebbers geeft mij energie. Die diversiteit en bierliefde bij consumenten zorgt ervoor dat dit vak nooit verveeld.

BrewTaste is begonnen in 2012. Naast mijn werk gaf ik af en toe een bierproeverij voor nieuwsgierige vrienden en collega’s. Later, tijdens mijn tijd bij Jopen Bier in Haarlem, was ik gastheer van ruim 200 bierproeverijen. Hier ben ik me verder gaan verdiepen in bier en gastronomie.

In 2014 besloot ik definitief zelfstandig aan het werk te gaan en ronde ik ook de StiBON-Doemens opleiding tot Biersommelier af in Oostenrijk. In ruim 7 jaar tijd heb ik met BrewTaste een breed scala aan opdrachten en projecten uitgevoerd.

pepijn biersommelier amsterdam
dutch beer challenge pepijn

Actueel

Proeverijen op de agenda, recepten, blogs, biernieuws & meer!

Load More Posts

Actueel

Proeverijen op de agenda, recepten, blogs, biernieuws & meer!

Load More Posts

Direct contact

Direct een proeverij regelen, een offerte opvragen of afspreken? Neem contact op en je krijgt zo spoedig mogelijk een reactie.

    *Beschermd door reCAPTCHA. Google Privacy Policy & Service voorwaarden zijn van toepassing.

      *Beschermd door reCAPTCHA. Google Privacy Policy & Service voorwaarden zijn van toepassing.