Bockbiertest: De Volkskrant 20182018-10-16T20:55:38+02:00

Project Description

Bockbier Test 2018


Gepubliceerd in:
De Volkskrant


16-10-2018

Bockbier Test 2018

“Alle bieren zijn ­koper- of roodachtig bruin van kleur. Over de smaken wordt getwist. Kenmerkend voor bockbier is een volle, bitterzoete, karamelachtige smaak. ‘Het plezier’, zegt Van der Laan, ‘moet uit het mout komen, dat een wat zoetige, granige smaak geeft. Het bitter van de hop is voor de balans in het bier.’ ‘En het leukste is als die smaak gelaagd is’, voegt Van der Waa eraan toe. ‘Dat je na de eerste slok ook iets van cacao, vanille of toffee kunt proeven, zonder dat dat eraan is toegevoegd.”

Voor de rubriek ‘V-test’ in de Volkskrant benaderde Pay-Uun Hiu mij in september 2018 voor deelname aan een proeftest van Bockbieren. Samen met Nicole Warners en Raymond van der Laan kwamen we op een zondag samen om 17 verschillende bockbieren te beoordelen op smaak en kwaliteit. We beoordeelden de bieren zonder voorkennis (blind dus) en in willekeurige volgorde.

Alle geproefde bieren waren ‘gewone’ bokken – dus Dubbelbocken en bockbier met gekke ingrediënten zijn niet meegenomen in deze test.

Het resultaat mag er zijn – een mooi artikel van Pay-Uun en een ranking waar ik persoonlijk zeer goed mee kan leven!

Het volledige artikel vind je hier: Volkskrant Bockbier test 2018

PS

Een geweldig naslagwerk over de geschiedenis van het Bockbier vind je trouwens op deze website van Marco Daane!

Op de agenda:

Meer als dit: