Blog: Bier aan Tafel2018-08-11T17:31:26+02:00

Project Description

Blog


Gepubliceerd in:
‘Around Beer’ 


20-11-2018

Bier aan Tafel

Voor veel mensen staat lekker uit eten gaan ook gelijk aan het drinken van een mooi glas wijn.

En dan uiteraard in het juíste glas, op de perfécte temperatuur. Om vervolgens quasi moeilijk kijkend de drank in je glas rond te laten walsen, te doen alsof er daadwerkelijk een kans bestaat dat je deze wijn niet achterover zult slaan, om uiteindelijk toch goedkeurend naar je disgenoot te knikken. Mooi.

Maar wanneer was de laatste keer dat je een maaltijd hebt genuttigd met een mooi glas bier ernaast? En dan niet het glas pils bij de Chinees of bij de bitterbal, maar een echt glas bier?

Het brede smaakpalet van bier biedt ons eindeloze mogelijkheden voor combinaties aan tafel.

Méér bier aan tafel, dat is waar ik voor zou willen pleiten! Bier is namelijk zoveel meer dan pils. Er is een overweldigende diversiteit aan bieren en brouwerijen te vinden in Nederland. Deze brouwen stuk voor stuk weer andere bieren met hele diverse smaken. De grondstoffen van bier (de soorten mout, hop, en toevoeging van kruiden of specerijen) vormen dan ook de handtekening van de brouwer.

Het brede smaakpalet van bier biedt ons eindeloze mogelijkheden voor combinaties aan tafel. Van hele frisse bieren als begeleider van visgerechten, bittere bieren als partner bij mooie kruidige gerechten, tot volle en zachte bieren met een zoetig karakter bij geroosterd vlees of een kaasplankje. En niet te missen: de zwaardere ‘stouts’. Deze donkere bieren met veel geroosterde tonen gaan uitstekend samen met chocolade desserts.

Je ziet, de gastronomische potentie van bier is buitengewoon!

Upcoming:

Meer als dit: