Spaans Stoofpannetje met Inktvis2018-08-11T17:56:08+00:00

Project Description

Spaans Stoofpannetje met Inktvis

Checklist


  • hoofdgerecht

  • 4 personen

  • 60 minuten


– 2 uien, in grove stukken gesneden
– 2 tenen knoflook, in ringetjes
– 2 blaadjes laurier
– 2 takjes tijm
– Snufje cayennepeper
– 2 eetlepels gerookt paprikapoeder
– 50 gram tomatenpuree
– 400 gram tomaten uit blik
– 400 gram verse inktvis, ingekerfd aan 1 zijde en in reepjes gesneden
– 200 gram verse bakchorizo, in stukken
– 33 centiliter Saison bier
– bladpeterselie
– peper, zout, olijfolie

Bereiding:


Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg de laurier, tijm cayennepeper en paprikapoeder toe en laat een minuut of 5 sudderen.

Voeg de tomatenpuree toe en laat al roerende nog een paar minuten meebakken.

Voeg de tomaten toe en laat weer 5 minuten sudderen.

Voeg de resterende ingrediënten toe, zet de pan op het kleinste pitje, dek af met een deksel en laat gedurende 1 uur heel zacht garen.

Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.

Serveer met een gulle hoeveelheid gesneden bladpeterselie.

Biertip:


Saison Dupont

Droog, kruidig, uitdagend aroma, klassieker uit Wallonië.

Meer als dit: