Zomerse Venkelsalade2018-08-11T16:54:14+00:00

Project Description

Zomerse venkelsalade met dragon, munt, ricotta en chorizo

Checklist


  • lunch | bijgerecht

  • 4 personen

  • 15 minuten


– 2 venkelknollen
– bosje dragon, fijngesneden
– bosje verse munt, fijngesneden
– 100 gr chorizo, in dobbelsteentjes
– 3 el goede olijfolie
– 1 el witte wijnazijn
– 1 tl Dijon Mosterd
– 1 sjalotje, gesnipperd
– 100 gr ricotta
– 1 sinaasappel

Bereiding:


Bak in een koekenpan op middelmatig vuur de chorizo lekker knapperig. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

Halveer ondertussen de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snij de knolletjes in flinterdunne reepjes. Gebruik een scherp koksmes of een mandoline voor een optimaal resultaat. Voeg de venkel samen met de gehakte kruiden en het sjalotje in een schaal.

Meng de olie, azijn en mosterd samen tot een vinaigrette.
(Ik gebruik vaak een jampotje om een dressing of vinaigrette te mengen. Olie, azijn en mosterd bij elkaar voegen, deksel goed vastdraaien en even flink schudden. Je kan zo ook meteen een grotere hoeveelheid maken, het potje kan je prima een paar dagen in de koelkast bewaren.)

Meng de vinaigrette door de venkel. Verdeel de ricotta in een paar flinke klodders hier overheen. Strooi de chorizo erover en rasp de schil van de sinaasappel over de salade. Op smaak brengen met peper, grof zeezout en een extra scheutje olijfolie. In een avontuurlijke bui kun je nog wat komijn- en korianderzaadjes toevoegen.

Serveren met goed zuurdesem brood als zomerse lunch, of als bijgerecht naast vis of mosselen!

Biertip:


Schneider Hopfenweisse

Ultieme balans van bitterzoet en rijp fruit. Volmondig en toch fris. Levensgevaarlijk.

Meer als dit: