Spaans stoofpannetje met inktvis
Bereiding
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg de laurier, tijm cayennepeper en paprikapoeder toe en laat een minuut of 5 sudderen.
Voeg de tomatenpuree toe en laat al roerende nog een paar minuten meebakken.
Voeg de tomaten toe en laat weer 5 minuten sudderen.
Voeg de resterende ingrediënten toe, zet de pan op het kleinste pitje, dek af met een deksel en laat gedurende 1 uur heel zacht garen.
Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
Serveer met een gulle hoeveelheid gesneden bladpeterselie.


Checklist
hoofdgerecht
4 personen
60 minuten
- 2 uien, in grove stukken gesneden
- 2 tenen knoflook, in ringetjes
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes tijm
- Snufje cayennepeper
- 2 eetlepels gerookt paprikapoeder
- 50 gram tomatenpuree
- 400 gram tomaten uit blik
- 400 gram verse inktvis, ingekerfd aan 1 zijde en in reepjes gesneden
- 200 gram verse bakchorizo, in stukken
- 33 centiliter blond bier
- bladpeterselie
- peper, zout, olijfolie
Biertip van Pepijn:
Saison Dupont
Droog, kruidig, uitdagend aroma, klassieker uit Wallonië.