Spaans stoofpannetje met inktvis

Bereiding

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg de laurier, tijm cayennepeper en paprikapoeder toe en laat een minuut of 5 sudderen.

Voeg de tomatenpuree toe en laat al roerende nog een paar minuten meebakken.

Voeg de tomaten toe en laat weer 5 minuten sudderen.

Voeg de resterende ingrediënten toe, zet de pan op het kleinste pitje, dek af met een deksel en laat gedurende 1 uur heel zacht garen.

Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.

Serveer met een gulle hoeveelheid gesneden bladpeterselie.

Checklist

  • hoofdgerecht

  • 4 personen

  • 60 minuten

  • 2 uien, in grove stukken gesneden
  • 2 tenen knoflook, in ringetjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • Snufje cayennepeper
  • 2 eetlepels gerookt paprikapoeder
  • 50 gram tomatenpuree
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 400 gram verse inktvis, ingekerfd aan 1 zijde en in reepjes gesneden
  • 200 gram verse bakchorizo, in stukken
  • 33 centiliter blond bier
  • bladpeterselie
  • peper, zout, olijfolie

Biertip van Pepijn:

Saison Dupont

Droog, kruidig, uitdagend aroma, klassieker uit Wallonië.

Meer recepten: